Welke van deze 7 types ben jij tijdens groepsopdrachten?

groepsopdrachten-afbeelding

Je ouders zijn trots op je dat je zo zelfstandig bent geworden sinds je op kamers bent gegaan. Je lacht met ze mee maar denkt ondertussen ‘HELP ME’, want eerlijk gezegd heb je nog steeds geen idee wat je aan het doen bent. Maar meestal komt het wel goed, want je vindt zo je eigen maniertjes die misschien niet helemaal horen bij iemand die officieel volwassen is, maar wel werken:

1. De bazige

Deze persoon weet het tijdens de groepsopdrachten zelf allemaal het beste en dit zal iedereen weten ook. Besluit jij soms voorzichtig een idee te opperen, zal deze persoon je wat moeilijk aankijken en zeggen ‘ik begrijp je niet..’ om vervolgens zelf weer verder te praten. Vervolgens voel je je ontzettend dom. Ben je overigens één van de onderstaande types, moet je waarschijnlijk wel blij zijn dat deze persoon er is.

groepsopdrachten-gif

2. De meelifter tijdens groepsopdrachten

Dit is het meest gehate groepslid aller tijden – doet helemaal niets of heel weinig tijdens de groepsopdrachten, waardoor de andere groepsleden zijn deel op het laatste moment nog moeten maken of verbeteren. En hij gaat er uiteindelijk met jullie goede cijfer vandoor. EN NIEMAND KAN ER WAT TEGEN DOEN. Als jij denkt dat je dit type bent, fuck you.

3. De stille

Deze persoon is er altijd wel tijdens ieder overleg, en antwoord meestal ook in de groepschat, maar heeft verder echt niets nuttigs in te brengen. De enige dingen die hij/zij zegt is ‘goed idee’, ‘ja, is goed’, en ‘oké’. Dit is het favoriete type van de bazige persoon.

groepsopdrachten-gif

4. De domme

Deze brengt, in tegenstelling tot de stille, genoeg dingen in, maar je wilde dat hij dat niet deed: elke keer als deze persoon begint te praten, moet je wel met je ogen rollen. Hoe kun jij nog op deze studie zitten, als jij je zo tijdens de groepsopdrachten gedraagt?

5. De ‘ik doe de introductie wel’-persoon

Dit is de beste manier om met groepsprojecten om te gaan: je biedt gelijk aan de introductie te doen, waardoor het lijkt alsof je veel initiatief toont en jij gaat daarna gelijk hard aan het werk, zodat het lijkt alsof je wat doet. Ondertussen ben jij alweer klaar en kun je achterover leunen terwijl het in de rest van het groepje pas écht bloederig wordt.  True story.

groepsopdrachten-gif

6. De afwezige 

Is er gewoon nooit tijdens de lessen. Maar verschilt wel van de meelifter, omdat het deze persoon een worst zal wezen of de opdracht afkomt en überhaupt wordt ingeleverd. De meelifter zou dan zelfs nog wel eens beledigd kunnen zijn (als het een echt erge is). De afwezige is meestal iemand die al zo diep in de shit zit dat hij het gewoon heeft opgegeven.

7. De vredestichter

En dan nog degene die altijd een compromis probeert te vinden. Dit gebeurt vaak wanneer er twee bazige types in het groepje zijn (ja, als je denkt dat het allemaal niet erger kan).

groepsopdrachten-gif

Ben je ook benieuwd naar welke type student jij bent? We hebben de 6 meest typerende studenten voor je op een rijtje gezet!

scriptiebegeleider-Quirine

Quirine

Student communicatie en media aan de EUR

Deel deze post!

Questions?

Check out our FAQ here first to find your answer. Can’t find your question?
Complete the form below and we will contact you!

Do you have questions about the information on our website, one of the business units, our products and services, or the possibilities to collaborate with Slim Academy? Check out our FAQ here. Can’t find your question? Then, contact us by filling in this form. You can also contact us through Whatsapp.