Professionele studiebegeleiding

Voor mbo-, hbo- en wo- studenten van alle studies in Nederland

Heb je moeite met studeren voor bepaalde vakken? Vind je het lastig om te plannen voor tentamens? Wellicht heb je te kampen met concentratieproblemen of faalangst? Slim Academy kan jou helpen! Naast tentamentrainingen en samenvattingen bieden wij namelijk ook door heel Nederland 1-op-1 studiebegeleiding aan.

Wil je snel een passende studiebegeleider vinden? Schrijf je nu in voor het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierbij maak je direct kennis met je toekomstige studiebegeleider.

  • Mbo-, hbo- en wo- begeleiding

  • Deskundig team met 10 jaar ervaring

  • Op afstand of op locatie

  • Persoonlijke studiebegeleiding

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wij bieden hulp bij:

Wij werken met een team van deskundige en professionele studiebegeleiders. Daarom kun je altijd bij ons terecht, ongeacht je studie. Of je nu rechten, gezondheidswetenschappen, geschiedenis, bestuurskunde, media & entertainment management of psychologie studeert, onze begeleiders staan voor je klaar. Daarom helpen ze je graag om zoveel mogelijk uit je studie te halen! Ook helpen we bij het behalen van struikelvakken (dit zijn vakken die de voortgang van de studie voor veel studenten belemmeren). Als je moeite hebt met statistiek of wiskunde, kun je bij een van onze vakinhoudelijke experts terecht. Zij geven persoonlijke bijles. Daarbij geven ze je tips om de kans van slagen te vergroten.

Waarschijnlijk is je studententijd een enerverende periode. Bovendien doe je niet alleen veel kennis op, maar leer je ook veel nieuwe mensen kennen. Je studie krijgt daardoor niet altijd de hoogste prioriteit. Hierdoor houd je onvoldoende tijd over om je tentamens succesvol af te ronden. Het kan demotiveren als het veel tijd kost om de belangrijkste informatie te selecteren. Ook als je dagenlang aan het blokken bent, terwijl je medestudenten op het terras in de zon zitten. Hierdoor kan de moed tot in je schoenen zinken. Door middel van een  haalbare planning en duidelijke structuur blijft je eerder gemotiveerd voor de studie. De studiebegeleiders van Slim Academy hebben ruime ervaring met plannen en structureren. Zij kunnen jou dus helpen bij het maken van een schema. Daardoor kan jij je zo effectief en efficiënt mogelijk op de toetsingsmomenten voorbereiden. Dit zorgt voor minder stress en bovendien houd je tijd over voor je sociale leven.

Moeite met concentreren is vaak een belemmerende factor tijdens het studeren. Voor veel mensen met concentratieproblemen geldt dat zij snel afgeleid zijn. Dit kan bijvoorbeeld door binnenkomende Whatsappberichtjes of door de constante informatiestroom via verschillende socialmediakanalen. Denk hierbij aan social media als Facebook, Instagram en Twitter. Slim Academy biedt uitkomst! Door bij en met ons te studeren kun je namelijk met behulp van een studiebegeleider zo effectief mogelijk aan de slag. Samen met jouw persoonlijke studiebegeleider stel je aan het begin van de dag doelen. Tijdens de studiedag zul je meerdere malen kort evalueren. Daardoor krijg je inzicht in wat goed gaat maar ook wat beter kan. Slim Academy gelooft erin dat je aan de hand van doelen effectiever kunt werken. Als je weet wat er nog moet gebeuren, kun je naar iets toewerken. Dit kan je concentratie verbeteren.

Faalangst kan behoorlijk lastig zijn. Je kan het gevoel hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet. Mogelijk ben je angstig dat je mensen teleurstelt als je een toetsmoment niet haalt. Ondanks een goede voorbereiding daarentegen. Faalangst kan zich op verschillende manieren uiten. Je kunt bijvoorbeeld dichtklappen of je productiviteit kan afnemen. Dit komt doordat je het gevoel hebt dat er niets nuttigs meer gebeurt. Ook kan de stress toeslaan, kun je door faalangst stotteren of een depressie ontwikkelen. Al deze symptomen dragen eraan bij dat je minder presteert dan je eigenlijk kan. Wij hebben begeleiders die de oorzaken van faalangst samen met jou aanpakken. Samen met een studiebegeleider kun je achterhalen waardoor jouw gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat. Vervolgens denk je na over hoe je dit kunt aanpakken. Ook zal de begeleider samen met jou proberen om de nadruk te leggen op wat er goed gaat, in plaats van wat er niet goed gaat. Daarnaast biedt Slim Academy een rustige positieve leeromgeving. Dit komt je studiegedrag ten goede.

Wat zeggen onze klanten?

“Mijn begeleider heeft mij geholpen bij het grote geheel, waardoor ik een compleet scriptie heb kunnen inleveren, in plaats van een document met weinig samenhang tussen de hoofdstukken. Ik had veel moeite met mijn scriptie, omdat ik een tijdje was gestopt met mijn studie, maar ik heb het toch met de hulp van mijn begeleider in 1 keer gehaald! Bedankt!”

Karim

“Geweldige ondersteuning en een zeer ervaren en kundige begeleider!”

Inka

“Zoals menig student had ik moeite met het kiezen van een onderwerp. Dit is in samenwerking met Ruud (van Slim Academy ) prima gelukt. Verder is het erg fijn geweest om een rode draad te krijgen en natuurlijk de tussentijdse checks! Kortom, mijn ervaringen zijn positief.”

Pim

“Patrick reageerde altijd snel, had goede adviezen en stuurde af en toe een berichtje om te vragen hoe het ging. Erg goede ervaring!”

Nina

“My tutor is very attentive. When he hasn’t heard of me he contacts me to see how it’s going. He doesn’t tell me directly what should be changed (which is good, because it is not the point that he does everything for me) but he makes me think about it, really hard, and think about it from another perspective. He is also very quick to respond. I’m happy with the overall service.”

Ronaly

Voordelen van studiebegeleiding bij Slim Academy

Hieronder vind je alle redenen waarom je voor studiebegeleiding van Slim Academy moet kiezen!

De beste studiebegeleiding in Nederland

Er zijn veel enthousiaste studenten die erg tevreden zijn over de manier waarop de studiebegeleiders hen helpen met hun vragen. Ben je benieuwd of studiebegeleiding ook voor jou de juiste optie is? Ontdek dit tijdens een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Door middel van een studiebegeleider haal jij zoveel mogelijk uit je studietijd en cijfers. Bovendien wordt er rekening gehouden met jouw eigen optimale niveau. Studeren is al moeilijk genoeg. Wij geloven dat persoonlijke ontwikkeling de basis is voor een gelukkig leven. Dat willen we bereiken door de beste studiebegeleiding in Nederland te bieden.

studiebegeleiding-afbeelding

Onze studieondersteuning

1- op- 1 bijles

Ken je de zogenaamde struikelblokken? Of heb je moeite met studeren voor tentamens? Ons team van professionele begeleiders helpen jou dan graag door middel van 1-op-1-bijlessen. Voordat je begint aan bijlessen plannen wij eerst een kennismakingsgesprek met jou in. Het gratis kennismakingsgesprek voer je met één van onze MatchMakers. Hierbij wordt er in kaart gebracht hoe wij jou het beste kunnen helpen. Aan de hand van een advies weet jij meteen waar je aan toe bent. Na dit gesprek wordt je doorgaans binnen 1 dag al gekoppeld aan een studiebegeleider. De studiebegeleider is bovendien gespecialiseerd in het vakgebied. Samen met je begeleider plan je de bijlessen in.

Specialistische begeleiding

Na het gratis adviesgesprek koppelen we je aan een studiespecialist binnen jouw vakgebied. Dit kan vaak al binnen een werkdag. Samen met je begeleider kijk je op welke punten je studiebegeleiding nodig hebt. Daarnaast spreek je af hoe vaak je samenkomt. De afspraken met je studiebegeleider kunnen plaatsvinden via de telefoon, Skype, Email of bij jou in de buurt. Zo kan je eenvoudig vanuit huis werken. Ook loop je geen vertraging op doordat je lang moet wachten op feedback.

Studiecoach

Je persoonlijke studiecoach vormt een vast aanspreekpunt. Ook houdt hij of zij de voortgang van je studie in de gaten. Je coach helpt je bijvoorbeeld met het schrijven van samenvattingen. Bovendien zorgt de studiecoach ervoor dat je gestructureerd kunt leren. Daarnaast houdt je coach je aan de structuur die jullie samen hebben opgesteld.

De coach is gedurende jouw hele studie echt een stok achter de deur. Je coach zorgt ervoor dat stress wordt verminderd. Bovendien zorgt hij of zij ervoor dat je voldoende tijd overhoudt voor sociale activiteiten met je vrienden. Uiteraard kunnen tijdens het persoonlijke coachingstraject de andere begeleidingsvormen worden ingeschakeld.

Bijles statistiek en SPSS

Wanneer je te maken krijgt met statistiek tijdens je opleiding, is de kans groot dat je met SPSS gaat werken. Werken met een statistisch programma kan behoorlijk complex zijn. Veel studenten lopen dan ook vast tijdens dit vak. Bijvoorbeeld, ‘welke vragen wil je met behulp van je data beantwoorden?’ En ‘welke worden beantwoord middels deskresearch?’ Begeleiding voor statistiek kan bij dergelijke onduidelijkheden uitkomst bieden. De docenten van Slim Academy helpen jou graag op weg. Daardoor worden deze moeilijke vragen in kaart gebracht. Daarnaast zorgen jullie er samen voor om een voldoende voor je tentamen te halen!

1-op-1-bijles bij statistiek

Samen met je statistiekbegeleider inventariseer je welke vragen jij hebt over statistiek. De focus zal liggen op het aanleren van technieken. Daardoor kan je zelf verder. Het is dus niet de bedoeling dat de begeleider je van output gaat voorzien. Of bijvoorbeeld jouw dataset gaat opschonen. Kortom, onze statistiek begeleiders laten jou zien hoe je te werk moet gaan. Met als doel dat je er ook daadwerkelijk veel van leert. Zowel met kwalitatief als kwantitatief statistisch onderzoek kunnen wij jou verder op weg helpen.

Statistiek bijles voor onderzoeksvakken

Gegevens verzamelen

Hulp bij SPSS scheelt je een hoop tijd, geld en moeite. Met hulp van Slim Academy werk je concreet aan je eigen vragen. Ook werk je aan jouw tentamen en ben je dus veel gerichter bezig. Moet je zelf een onderzoek uitvoeren? En moet jij je gegevens nog verzamelen? Daarbij kunnen we je concreet advies geven. Dit kan bijvoorbeeld bij het opstellen van vragenlijsten of enquêtes. Andere vragen die we vaak krijgen zijn bijvoorbeeld: wat mag je nu wel of niet doen met jouw verzamelde data? Als je de data hebt verzameld, bekijken we wat je daar wel of niet mee mag doen. We gaan je laten zien hoe je jouw dataset kan opschonen. Ook checken we samen assumpties. Daarnaast leggen we je uit wat je moet doen voordat je de data kunt analyseren.

– Ga je missing values verwijderen?
– Moet je nog vragen hercoderen?
– Moeten er schaalscores (of nieuwe variabelen) gemaakt worden?
– Zijn die wel betrouwbaar?
– Hoe doe je ook alweer een factoranalyse, en hoe bereken je Cronbach’s alpha?
– Hoe voert je analyses uit en hoe interpreteert je de uitkomsten?

Data-analyse

Vanaf dit punt gaan we met de daadwerkelijke data-analyse aan de slag. Als we eenmaal weten welke variabelen we nodig hebben om je vragen te beantwoorden en met welke toetsen we dit gaan doen, is het eigenlijk niet veel werk meer.

Er zijn een aantal standaard analysemethoden waar we je bij kunnen helpen: Enkelvoudige en meervoudige regressieanalyse, mediatie- en moderatieanalyse, correlatieanalyse, variantieanalyse (ANOVA: one-way, two-way, repeated measures), t-toetsen (one sample, independent samples, paired samples), Chi-kwadraat, factoranalyse, betrouwbaarheidsanalyse (Cronbachs alpha), Logistische regressie etc. 

Voor meer informatie, plan een gratis adviesgesprek.

Bekijk hier onze studiebegeleiders

scriptiebegeleider-karin-afbeelding

Karin

Bedrijfskunde en Economie

scriptiebegeleider-erlend-afbeelding

Erlend

Economie en Bestuurskunde

scriptiebegeleider-mirjam-afbeelding

Mirjam

Pedagogische Wetenschappen & Sociale Wetenschappen

scriptiebegeleider-marjorie-afbeelding

Marjorie

Rechtsgeleerdheid & Publiekrecht

MAAK KENNIS MET JOUW PERSOONLIJKE STUDIEBEGELEIDER

Met studiebegeleiding investeer je in je toekomst!

Begeleiding bij jouw studie via Slim Academy betekent:

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze experts naar waar je tegenaan loopt tijdens je studie en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je tentamens makkelijk kunt halen. Je kunt ons ook direct bereiken via een WhatsApp bericht 06 43 952 716.