Deze studenten zitten allemaal bij je in college

studenten-afbeelding

Universiteiten zijn vaak trots op het feit dat er veel diversiteit onder hun studenten te vinden is, maar loop er een paar dagen rond en je weet dat niets minder waar is: studenten zijn grofweg in te delen in een paar categorieën en ze zitten waarschijnlijk allemaal in jouw college.

1. De wegblijver
Technisch gezien zit deze persoon niet in je college, want hij is er nooit. Zijn motto is: niet verplicht, niet gaan. Tijdens je tentamen kom je er waarschijnlijk achter dat deze persoon überhaupt bestaat. Hee, jij ook hier?

2. De fanatiekeling
Persoonlijk vind ik dit de meest irritante. Dit is iemand die voor en na het college altijd met de professor staat te praten (lees: slijmen), een Facebookgroep aanmaakt en deze vervolgens volspamt met dingen die helemaal niemand boeit, en altijd vooraan zit in college zodat ze (ja, uit onderzoek is gebleken dat dit 99% van de tijd een meisje is) lekker veel vragen kan stellen waardoor het allemaal uitloopt. Het enige voordeel aan deze persoon is dat ze altijd belangrijke dingen weet en die ook graag deelt, zoals wanneer er een college uitvalt.

3. Wat doen jullie hier?

Dan is er nog de persoon die altijd komt maar vervolgens gewoon verder gaat slapen. Ik wil nog een keer aan deze mensen vragen waarom zij dat doen. Voelen ze zich beter als ze in ieder geval kunnen zeggen dat ze zijn geweest?

Hetzelfde geldt voor de Facebooker: deze persoon zit alleen maar op Facebook en probeert de 2 uur te vullen met stomme memes (eerlijk is eerlijk, als je achter deze persoon zit geniet je altijd stilletjes mee en kun je toch achteraf zeggen dat je helemaal niet op Facebook hebt gezeten).

4. De ik-begrijp-er-helemaal-niks-van student
Stelt allemaal vragen die totaal niet relevant zijn en waarvan jij uit wanhoop met je hoofd op je kleine uitklaptafeltje gaat bonken.

5. De just-here-for-the-food student
Komt aan met een koffie en een voedselvoorraad voor drie dagen en gaat vervolgens in iedere pauze ook nog snel heen en weer rennen naar de dichtstbijzijnde automaat/kantine/supermarkt. Irritant gekraak van plastic verpakkingen inbegrepen. Ik denk dat ik in deze categorie val en ik bied bij deze mijn excuses aan.

6. OMG YOU DIDN’T
En als laatste: de mensen die denken dat college een goede plek is om weer eens bij te praten met hun beste vrienden die ze afgelopen nacht nog hadden gezien. En dan heb je vervolgens ook nog eens die professor die er de hele tijd doorheen praat, jemig wat irritant. Zo kun je toch helemaal niet horen wat Shirley vannacht allemaal heeft uitgespookt.

Herken jij jezelf hier niet in? Dan heb ik goed nieuws! Er staat namelijk ook een blog online over 7 typen personen in groepsopdrachten. Wellicht dat jij je hierin wel herkent.

scriptiebegeleider-Quirine

Quirine

Student communicatie en media aan de EUR

Deel deze post!

Questions?

Then first, check out our FAQ here to find your answer as soon as possible! Can’t find your question?
Complete the form below and we will contact you!

Do you have questions about the information on our website, one of the business units, our products and services, or the possibilities to collaborate with Slim Academy? Then first, check out our FAQ here. Can’t find your question? Then, contact us by filling in this form. You can also contact us through Whatsapp.