9 Gedachtes die door je heengaan tijdens een tentamen

tentamen-afbeelding

Een tentamen maken is nooit leuk. Het geeft stress, je moet veel leren, je sociale leven gaat eraan onderdoor… Is het moment eindelijk daar, hoop je er snel vanaf te zijn. Maar zelfs tijdens het tentamen is alles bittere ellende.

1. Voor de start van het tentamen doe je nog wanhopig een laatste poging je boek en drie verschillende samenvattingen uit je hoofd te leren, want STEL JE VOOR dat precies deze ene zin terugkomt in het tentamen (dit gebeurt overigens nooit).

2. Je voelt je toch elke keer een beetje stom wanneer je een collectie van tien pennen en vijf potloden op tafel uitstalt. Wanneer is er voor het laatst echt een pen leeggeraakt bij iemand tijdens het maken van een tentamen? MAAR TOCH.

3. Je bent net 10 minuten bezig en je hoort in de verte gerommel opkomen. Subtiel probeer je van alles om je maag stil te houden, wat leidt tot ongemakkelijk uitziende dubbelgeklapte houdingen. Zonder succes.

4. Toch maar iets eten, dan. Je doet er 10 minuten over om te besluiten of je de verpakking van je eten heel langzaam en zo stil mogelijk moet openmaken, of gewoon in één keer keihard open moet rukken om er vanaf te zijn.

5. Vervolgens ga je je zitten irriteren aan andere mensen die eten. Jemig. Kan dat bij jullie nou niet even wachten?

6. Het tentamen gaat niet zo best en je begint al dingen aan jezelf te vragen als ‘is dit wel de juiste studie voor mij?’ en ‘wat wil ik eigenlijk met mijn leven?’ Als je zeker bent dat dit de juiste studie is, maar is je tentamenvoorbereiding toch niet ultiem. Dan raad ik je aan om deze blog te lezen.

7. Je vertelt jezelf altijd voor ieder tentamen ‘het is gewoon logisch nadenken’ om jezelf gerust te stellen. Dit is een leugen en dit begin je je langzaam te beseffen wanneer er weer een vraag komt in de trant van ‘wat stond er op regel 12 op pagina 53 van je tekstboek?’

8. Elke keer als je per ongeluk te lang oogcontact maakt met de surveillant ben je bang dat hij denkt dat je iets verdachts aan het doen bent, waardoor je wanhopig probeert je niet verdacht te gedragen. Ik ben onschuldig! ONSCHULDIG!

9. Het einde van het tentamen nadert en dit betekent dat je je óf irriteert aan mensen die zo nodig die dag hakken aan moesten doen, of dat je je schaamt omdat je die dag zo nodig hakken aan moest doen.

scriptiebegeleider-Quirine

Quirine

Student communicatie en media aan de EUR

Deel deze post!

Recent Posts

Vragen?

Check eerst onze FAQ om zo snel mogelijk antwoord te krijgen op je vraag!
Staat je vraag er niet bij? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact me je op!

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op onze website, één van de bedrijfsonderdelen, onze producten en diensten, of de mogelijkheden om samen te werken met Slim Academy? Check dan eerst hier onze FAQ! Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons door dit formulier in te vullen. Je kunt ons ook bellen via 010 214 32 45.