9 Gedachtes die door je heengaan tijdens een tentamen

tentamen-afbeelding

Een tentamen maken is nooit leuk. Het geeft stress, je moet veel leren, je sociale leven gaat eraan onderdoor… Is het moment eindelijk daar, hoop je er snel vanaf te zijn. Maar zelfs tijdens het tentamen is alles bittere ellende.

1. Voor de start van het tentamen doe je nog wanhopig een laatste poging je boek en drie verschillende samenvattingen uit je hoofd te leren, want STEL JE VOOR dat precies deze ene zin terugkomt in het tentamen (dit gebeurt overigens nooit).

2. Je voelt je toch elke keer een beetje stom wanneer je een collectie van tien pennen en vijf potloden op tafel uitstalt. Wanneer is er voor het laatst echt een pen leeggeraakt bij iemand tijdens het maken van een tentamen? MAAR TOCH.

3. Je bent net 10 minuten bezig en je hoort in de verte gerommel opkomen. Subtiel probeer je van alles om je maag stil te houden, wat leidt tot ongemakkelijk uitziende dubbelgeklapte houdingen. Zonder succes.

4. Toch maar iets eten, dan. Je doet er 10 minuten over om te besluiten of je de verpakking van je eten heel langzaam en zo stil mogelijk moet openmaken, of gewoon in één keer keihard open moet rukken om er vanaf te zijn.

5. Vervolgens ga je je zitten irriteren aan andere mensen die eten. Jemig. Kan dat bij jullie nou niet even wachten?

6. Het tentamen gaat niet zo best en je begint al dingen aan jezelf te vragen als ‘is dit wel de juiste studie voor mij?’ en ‘wat wil ik eigenlijk met mijn leven?’ Als je zeker bent dat dit de juiste studie is, maar is je tentamenvoorbereiding toch niet ultiem. Dan raad ik je aan om deze blog te lezen.

7. Je vertelt jezelf altijd voor ieder tentamen ‘het is gewoon logisch nadenken’ om jezelf gerust te stellen. Dit is een leugen en dit begin je je langzaam te beseffen wanneer er weer een vraag komt in de trant van ‘wat stond er op regel 12 op pagina 53 van je tekstboek?’

8. Elke keer als je per ongeluk te lang oogcontact maakt met de surveillant ben je bang dat hij denkt dat je iets verdachts aan het doen bent, waardoor je wanhopig probeert je niet verdacht te gedragen. Ik ben onschuldig! ONSCHULDIG!

9. Het einde van het tentamen nadert en dit betekent dat je je óf irriteert aan mensen die zo nodig die dag hakken aan moesten doen, of dat je je schaamt omdat je die dag zo nodig hakken aan moest doen.

scriptiebegeleider-Quirine

Quirine

Student communicatie en media aan de EUR

Deel deze post!

Questions?

Then first, check out our FAQ here to find your answer as soon as possible! Can’t find your question?
Complete the form below and we will contact you!

Do you have questions about the information on our website, one of the business units, our products and services, or the possibilities to collaborate with Slim Academy? Then first, check out our FAQ here. Can’t find your question? Then, contact us by filling in this form. You can also contact us through Whatsapp.