De beste samenvattingen voor Universiteit Utrecht Geneeskunde.

Universiteit Utrecht Geneeskunde staat bekend om gestructureerd onderwijs bestaande uit blokken en lijnen. Een blok duurt gemiddeld 5 weken met aan het eind van week 5 een tentamen. Een lijn duurt het hele jaar door en kent later in het jaar een tentamen. Tijdens de blokken volg je hoorcolleges en werkgroepen, maar ook practica zoals snijzaal en microscopie. In jaar 3 van Bachelor loop je ook al je allereerste coschap en tijdens Master volg je 4 blokken die elk vervolgd worden door een coschap. De beste Universiteit Utrecht Geneeskunde samenvattingen vind je bij Slim Academy.

Bekijk ons aanbod

Welke Geneeskunde samenvattingen bieden wij aan en wanneer kun je deze verwachten?

Met de samenvattingen van Slim Academy krijg je een overzicht van alle belangrijke informatie voor je studie. Daarnaast bevatten de samenvattingen alle theorie die je nodig hebt om goed voorbereid aan je tentamens te beginnen. In de samenvattingen kan je ook oefenvragen vinden, hoorcolleges, uitwerkingen van werkgroepen en uitgewerkte casussen. Zo kan je je kennis testen en de stof beter begrijpen! 

Bekijk ons aanbod
Studiehulp Wat houdt het in? Wanneer?
Casussen Alle casussen worden uitgewerkt in onze samenvattingen. 2 weken voor het tentamen
Literatuur De verplichte literatuur wordt verweven in onze samenvattingen. 2 weken voor het tentamen
Hoorcolleges Alle relevante tentamenstof uit de hoorcolleges. 2 weken voor het tentamen
Werkgroepen In onze samenvattingen vind je ook uitwerkingen van de werkgroepen. 2 weken voor het tentamen
Oefenvragen In onze boekjes vind je oefenvragen op tentamen niveau, super handig om je optimaal voor te bereiden op het tentamen. 2 weken voor het tentamen
Supplementen In onze digitale supplementen vind je de stof van de laatste dagen voor het tentamen. Hierdoor kunnen we ruim op tijd voor het tentamen de papieren samenvatting naar je sturen en deze digitaal aanvullen met de meest recente stof! De laatste week voor het tentamen
Samenvatting uit 2021-2022 In deze boekjes vind je de samenvattingen van vorig jaar van dit blok. Hierdoor kan je vanaf dag 1 van het blok al beginnen met studeren en je goed voorbereiden op de hoorcolleges van huidig studiejaar Begin van het blok

Waarom Slim Academy Geneeskunde samenvattingen?

Hoe studeer je met de samenvattingen?

Wanneer je met het volledige Slim Academy samenvattingen pakket studeert, ontvang je ieder blok alle geüpdatet boekjes van dit collegejaar met daarin onder andere extra oefenvragen en alle theorie voor je studie. Ook ontvang je verschillende casussen, relevante tentamenstof uit de hoorcolleges en uitwerkingen van de werkgroepen.

Tijdens het studeren voor een vak is het aanbevolen dat je ook delen uit het boek bestudeert voor een beter begrip van de lesstof bij het betreffende vak voor extra informatie. Oefenen is de sleutel tot een goed cijfer voor elk tentamen. Om je goed voor te bereiden op het tentamen, is het daarom handig om veel oefenvragen te maken en hiermee je kennis te testen. Zo heb kan je goed voorbereid beginnen aan je tentamens!

Bekijk hier een voorbeeldsamenvatting.

Benieuwd naar onze samenvattingen? Je vindt hier een voorbeeldsamenvatting van Universiteit Utrecht Geneeskunde ‘Stofwisseling 1‘. Hierin hebben we de eerste hoofdstukken opgenomen. De overige casussen en theorie vind je in de volledige samenvatting in onze webshop. Hier zijn samenvattingen voor alle jaren van Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht te vinden.

Bekijk de voorbeeldsamenvatting
 • HC 1. Inleiding in het metabolisme

 • WG 1. Energie-inhoud van een maaltijd en e-modules WG 2

 • PR 1. Glucosetolerantietest na koolhydraatbelasting

 • Oefenvragen

 • Antwoorden oefenvragen

Waar vind je de supplementen?

Soms wordt er na het uitbrengen van een samenvatting nieuwe, verplichte stof bekend gemaakt. Ook komt het voor dat er nog hoorcolleges of werkgroepen na de verzending plaatsvinden. Wij maken gratis supplementen die deze extra stof bevatten! Je krijgt een mailtje zodra dit supplement gepubliceerd is.

Check deze video over hoe je deze supplementen kunt vinden.

All-In Abonnement, de voordeligste manier om te studeren.

Met een Slim Academy abonnement ben jij altijd verzekerd van de beste aanbieding. Je krijgt altijd alle samenvattingen als eerste, automatisch, thuisbezorgd en digitaal in de app. Zo hoef jij je nooit druk te maken of je de samenvattingen wel op tijd binnen krijgt.

 • De meest voordelige optie; je bespaart tot wel 60% op jouw samenvattingen

 • Ontvang alle geprinte en digitale samenvattingen als eerste

 • Alle samenvattingen automatisch verzonden zonder extra verzendkosten

Check het aanbod

Join jouw mede-geneeskundestudenten van de Universiteit Utrecht!

Studenten die starten met de studie Geneeskunde in Utrecht vinden het belangrijk om uitgedaagd te worden bij het bepalen van de diepgang van de stof zie ze moeten leren voor hun tentamens. Maar maak je geen zorgen, wij schrijven onze samenvattingen met als doel je door de vakken heen te helpen. Meerdere topstudenten, die recent het vak hebben gevolgd, hebben hun expertise gedeeld en aan de samenvatting gewerkt, om je te helpen met de dingen waar de meeste studenten tegenaan lopen bij Geneeskunde.

Wij maken voor ieder jaar een WhatsApp-groep aan waarin jij samen met jouw mede-studenten, en met onze auteurs, in gesprek kan gaan over de studie en het studeren. Verder delen wij in deze App-groepen o.a. ook nog supplementen, extra oefenopdrachten en tentamentips. Tot snel in onze App-groep!

 • WhatsApp met andere studenten en onze studie-experts

 • Krijg gratis alle voorbeeldsamenvattingen van jouw studie

 • Krijg gratis toegang tot extra oefenexamens

 • Profiteer als eerste van nieuwe kortingen en acties

Join de gratis community

Wat zeggen onze Geneeskunde klanten?

“Goede samenvattingen. De studiestof wordt overzichtelijk weergegeven met een introductie per hoofdstuk. Heel af en toe staan er wel spellingsfouten of inhoudelijke foutjes in. Hier kan misschien nog iets beter op gelet worden. Verder zijn de samenvattingen goed opgebouwd en zorgen de afbeeldingen voor een verduidelijking van de theorie. De samenvattingen zijn kortom zeker aan te raden!”

Petra

“Zelf maak ik altijd een eigen samenvatting, los van de boekjes. Echter door eventjes iets anders nog door te kunnen nemen, las ik alles eventjes op een andere manier, zodat er nog meer stof bleef hangen. Ik vind de boekjes super overzichtelijk en makkelijk om te lezen. Zeker als ik af en toe even geen motivatie meer kon vinden om aan mijn eigen samenvatting te werken, dan was het slim academie boekje daar om mij toch de stof bij te brengen! Erg fijn!”

Marle

“Ik vind de samenvattingen heel fijn om te gebruiken. Ik schrijf tijdens de hoorcolleges en werkgroepen vaak in de samenvatting. Vooral bij de werkgroepen vind ik namelijk soms informatie ontbreken die nodig is voor het tentamen. Dit is natuurlijk logisch omdat de werkgroepen allemaal een eigen docent hebben.”

Juliëtte

Slim Academy is trotse partner van MSFU Sams

Tijdens je studententijd zal je ontdekken dat er meer is dan alleen studeren. In dat geval zit je bij MSFU Sams goed. Als faculteitsvereniging organiseert de MSV Pulse veel activiteiten waaronder bijvoorbeeld het Geneeskunde feest ‘Carrière Switch’, het ‘Time to Wine’ wellness uitje, karaoke-avonden, verschillende workshops en gala’s. Als lid kun je deelnemen aan alle activiteiten. Daarnaast is het mogelijk om je organisatietalenten te ontplooien in één van de vele commissies van de MSFU Sams. Bovendien is de MSFU Sams nauw betrokken bij de verbetering van het onderwijs. Zij behartigt de belangen van alle studenten en werkt zo mee aan de ontwikkeling van het onderwijs. Met andere woorden: MSFU Sams vormt de schakel tussen de student en de faculteit. Als lid van de MSFU Sams krijg je extra korting op de Slim Academy samenvattingen voor UU Geneeskunde. 

Om lid te worden van de Medische Studenten Faculteitsvereniging Utrecht kun je je hier inschrijven.

Word lid van MSFU SAMS

Valerie Voorkamp

Studiemanager Geneeskunde

Hi! Ik ben Valerie. Afgelopen zomer heb ik mijn Bachelor Geneeskunde behaald aan de Universiteit Leiden en ik begin volgend jaar rond oktober/november met mijn coschappen. In de tussentijd werk ik o.a. als Studiemanager Geneeskunde bij Slim Academy sinds januari 2022. Dit doe ik samen met mijn collega, Fleur. Ik ben verantwoordelijk voor de Geneeskunde samenvattingen van Universiteit Leiden, Utrecht, Nijmegen en Maastricht. Daarnaast ben ik tijdens mijn Bachelor ook Studieheld geweest voor Geneeskunde in Leiden, en werk ik in totaal al meer dan 3 jaar met veel plezier bij Slim Academy!

Het team

Het team van Utrecht Geneeskunde bestaat uit enthousiaste studenten van alle Bachelorjaren. De werksfeer is gezellig en iedereen staat open om elkaar te helpen om zo de beste samenvattingen te schrijven van goede kwaliteit!

 • 15 studie-helden

 • 3 inhoudelijke controleurs

 • 2 ambassadeurs

 • 1 spellings-checker

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer via v.voorkamp@slimacademy.nl