Verschillen tussen de universiteit en de middelbare school

universiteit-afbeelding

Niemand weet of het leven op de middelbare school of juist op de universiteit makkelijker is. Wat we wel weten, is dat er een paar dingen drastisch veranderen op het moment dat je je eastpak rugzak en schriften inruilt voor… wat eigenlijk? Waarschijnlijk een afgekloven pen die met een beetje geluk nog in je zak zat van de laatste keer dat je naar college ging. Hier 8 verschillen tussen de middelbare school en universiteit.

1. Tijdsnood
Terwijl je op de middelbare school iedere dag van de week zo’n 6 tot 7 uur op school zat, daarna thuis huiswerk moest maken en vaak ook nog voor toetsen moest leren, en ook nog eens een sociaal leven had, toch had je tijd over. Nu heb je zeeën van tijd (ja, geef maar toe, 6 uurtjes college per week waar je waarschijnlijk ook niet eens naartoe gaat), je doet helemaal NIETS en nog heb je te weinig tijd.

universiteit-gif

2. In de les slapen
Werd je op de middelbare school nog wakker met een getekende piemel op je voorhoofd en een uitgebreid fotoverslag op Hyves, krijg je op de uni bijna een applaus als je het hele college hebt uitgezeten zonder een keer in slaap te vallen.

3.Toegeven dat je arm bent
Op de middelbare school was degene die het meest eten uit de snackautomaat kon kopen, degene die als eerste die speciale sneakers had en degene die zijn brood weggooide om eten in de schoolkantine te kopen de absolute baas.
Op de uni kijkt er helemaal niemand gek op als je een koffie probeert te betalen van een zielige verzameling van 1- en 2 centjes. Lees hier hoe je geld kunt besparen zodat jij voortaan zonder problemen jouw bakje koffie kan halen.

universiteit-gif

4. Eruit zien als een zwerver
Je studentenleven is vier jaar lang durende pyjamaparty. Kreeg je op de middelbare school nog blikken van medelijden als je eruit zag alsof je net nog je ontbijt uit de dichtstbijzijnde prullenbak had gegraaid, nu krijg je helemaal geen blikken van anderen. Is gewoon normaal.

universiteit-gif

5. Alleen eten
Op de middelbare school ging je nergens alleen heen: niet naar de les, niet naar de wc, en zeker niet eten. Mensen die alleen aten waren sneu. Nu strompel je de helft van de tijd verdwaasd in je eentje rond en ben je blij als je lekker rustig in je eentje een tosti kan wegwerken.

6. Drinken wanneer je wil
Op de middelbare school ging het ongeveer zo: ‘mijn ouders zijn een weekend weg, en als we naar die ene slijterij in the middle of nowhere gaan krijgen we misschien wel drank mee en kunnen we een feest geven!’. Nu: Margarita Mondays… Tequila Tuesdays… Wine Wednesdays…

universiteit-gif

7. Lessen missen
Drama en paniek als je er op de middelbare school een dagje niet was: meteen kreeg je allemaal berichten van je vrienden alsof je op z’n minst stervend in het ziekenhuis lag, en zelf was je alleen maar gestrest dat je teveel van de lessen zou missen.
Nu: *loopt tentamenzaal in* “Ik heb deze mensen in mijn hele leven nog nooit gezien.”

8. Toegeven dat je leert
Toegeven dat je hard voor een toets had geleerd was op de middelbare school echt niet cool. Nu stuur je 50 dramatische snapchats naar al je vrienden om ze te laten weten dat je al 2 dagen in de universiteitsbibliotheek woont.

scriptiebegeleider-Sofie

Deel deze post!

Questions?

Check out our FAQ here first to find your answer. Can’t find your question?
Complete the form below and we will contact you!

Do you have questions about the information on our website, one of the business units, our products and services, or the possibilities to collaborate with Slim Academy? Check out our FAQ here. Can’t find your question? Then, contact us by filling in this form. You can also contact us through Whatsapp.