Meal prep bespaart geld en tijd terwijl jij gezond eet!

meal-prep-afbeelding

Als student hebben we geen tijd, geen geld en moeite met gezond blijven eten. Daarnaast is geld meestal ook een groot probleem. Vooral als je op kamers gaat, is het makkelijker om een pizza te bestellen in plaats van boodschappen doen en koken. Je eten voorbereiden is dan écht een tip, ofwel meal prep!  

In dit artikel gaan we de volgende onderwerpen bespreken, zodat jij geld en tijd kan besparen terwijl je gezond eet:

  1. Meal prep, hoe werkt dat?
  2. Planning voor meal prep
  3. Recepten voor meal prepping

Meal prep, hoe werkt dat?

Meal prep betekent letterlijk het voorbereiden van je eten. Bij deze voorbereiding is het de bedoeling dat je met één keer koken, eten hebt om meerdere dagen van te eten. Dit doe je door delen in te vriezen. De voordelen hiervan zijn het besparen van geld en tijd. Daarnaast vinden velen het makkelijker om gezond te blijven eten wanneer ze aan meal prepping doen. Vooral voor studenten is dit een echte aanrader. Zoals we eerder al lazen in de blog met 10 tips bij een studentenkamer zoeken, is geld besparen erg belangrijk. Meal prep is hier een goed middel voor.

Planning voor meal prep

Heel leuk dat in één keer koken, maar hoe zit dat met boodschappen? Wij raden je aan om één dag in de week te pakken waarop jij je maaltijden gaat voorbereiden. Je begint met het bedenken wat je allemaal wilt eten van de week. Check bijvoorbeeld de reclamefolder van de supermarkt waar je heen gaat als inspiratie. Daarna maak je een boodschappenlijstje met alle ingrediënten die je nodig gaat hebben.

Heb je het lijstje af? Dan kan je het beste gelijk naar de supermarkt gaan. Houd rekening met etenswaren die je niet kan invriezen. Op een blogpost van Margriet is goed beschreven waarom je sommige etenswaren wel of niet in kan vriezen en welke dit zijn. Check dit dus altijd van te voren eventjes.

Als je thuis komt kan je gelijk beginnen met koken. Helaas gebruiken we nu even veel pannen inderdaad, maar de rest van de week kan het prima in je kast blijven staan. Scheelt uiteindelijk toch ook weer vieze vaat! Laat het eten een beetje afkoelen na het koken en maak alvast wat ruimte in je vriezer.

Na het afkoelen kan je het eten in de bakjes verdelen om het vervolgens in te vriezen. Onze tip is om bakjes te gebruiken waar precies de hoeveelheid van 1 maaltijd in past. Op die manier verspil je geen eten én verspil je geen ruimte in je vriezer.

Kijk eens aan! Je hebt nu je meal prep al klaar. Natuurlijk kost het je even wat tijd, maar de komende dagen hoef je niet meer naar de supermarkt of te koken. Je komt thuis en want simpelweg het eten uit één van de bakjes op. Bijna net zo makkelijk als een pizza bestellen toch?

Recepten voor meal prepping

Om je een duwtje in de rug te geven hebben wij alvast 3 ideale recepten voor het preppen van jouw meals verzameld. Deze recepten zijn makkelijk te maken én gezond! Laat je inspireren door de volgende combinaties.

Recept 1

Makkelijker gaan we het je niet maken. Bak wat kip in olijfolie en kook daarnaast de rijst en broccoli. Een echte klassieker als het aankomt op gezond avondeten. Ook goed voor de fitness fanaten onder ons!

Recept 2

Kook de rijst en maïs en meng dit door elkaar. Kook daarnaast sperzieboontjes en bak een aantal champignons. Wil je er liever ook nog wat vlees bij? Via deze link is er een gezond recept te vinden voor gehaktballetjes, jummie!

Recept 3

Ben je een grote fan van taco’s? Geen paniek, we maken gewoon een taco bowl! Bereid kip, maïs, ui en bruine bonen voor. Wanneer je dit gaat eten voeg je wat tomaatjes en sla toe. Smullen maar! Proeft bijna als een taco toch?

Challenge accepted

Met meal prep is het makkelijker om geld te besparen en gezonder te eten. Daarnaast scheelt het je ook veel tijd, aangezien je niet elke dag hoeft te koken. Wij hopen dat dit artikel jou heeft geïnspireerd om te beginnen met meal preppen. Met welke vrienden ga jij deze challenge aan? Tag them op onze Instagram en Facebook!

Deel deze post!

Questions?

Then first, check out our FAQ here to find your answer as soon as possible! Can’t find your question?
Complete the form below and we will contact you!

Do you have questions about the information on our website, one of the business units, our products and services, or the possibilities to collaborate with Slim Academy? Then first, check out our FAQ here. Can’t find your question? Then, contact us by filling in this form. You can also contact us through Whatsapp.