10 Redenen waarom het openbaar vervoer stom is

openbaar-vervoer-afbeelding

Hoewel de fiets toch een essentieel onderdeel is van het studentenbestaan, kan het openbaar vervoer natuurlijk niet ontbreken. Misschien ga je met de tram naar de uni of reis je heen en weer met de trein vanaf je ouders, het maak niet uit: leuk zal het nooit worden.

1. Wanneer je je aan zo’n paal vasthoudt en iemand die dan ook vastpakt, maar dan dus zijn hand op jouw hand legt en jullie vervolgens allebei geschrokken je hand terugtrekken en dan de rest van de rit moeten nadenken over hoe ongemakkelijk dit was.

2. Moet je nou wel op de stop-knop drukken in een tram of zit die er echt volkomen zonder reden? Ik weet het nog steeds niet, maar ik durf geen risico’s te nemen.

3. Wanneer je naast iemand zit (aan de buitenkant) die 5 minuten voordat jullie echt bij de halte zijn al wil opstaan en bij de deur wil wachten zodat jij ook gedwongen bent om ook bij de deur te wachten. 

4. Wanneer je een weekend naar je ouders gaat, en met je hele hebben en houwen dus die tram of trein in moet om vervolgens overal achter te blijven hangen. En dan neem je ook nog eens te veel ruimte in om op een zitplaats te gebruiken. Ellende.

5. Wanneer je na een eindeloos durend college met een rammelende maag de trein instapt en er dan vervolgens iemand naast je gaat zitten MET EEN PATATJE SPECIAAL. Daarom doe ik nu aan meal prepping.

6. Nog een no-go: stinkende mensen in het openbaar vervoer. In plaats van incheck-poortjes zouden er geurtest-poortjes aan het begin van het station moeten staan. Hoe kan ik nou genieten van mijn patatje speciaal met die vieze zweetlucht?

7. Wanneer je er met de fiets altijd binnen 5 minuten bent, maar je er met de tram er veel langer over doet. Hoe? Waarom? Kan iemand hier wat aan doen?

8. Je hebt besloten toch even wat dingen door te lezen in de trein, want anders is het ook allemaal maar verloren tijd. Na 1,5 zin kom je erachter dat je al een halfuur uit het raam aan het staren bent. Tot zover verloren tijd gebruiken.

9. Bijna elke bus/tram/trein heeft een plaatselijke gek die om een of andere reden altijd precies om dezelfde tijd als jij moet reizen, en die altijd tegen iedereen (lees: jou) aanlult terwijl niemand (lees: jij) daar zin in heeft.

10. Zelfs al ga je al jaren met dezelfde bus/trein om dezelfde tijd, toch zoek je altijd op 9292ov op hoe laat hij gaat. Metro’s en trams zijn overigens meer een gevalletje van ‘ik ga er staan en ik zie wel wanneer hij komt’, wat erop neerkomt dat hij altijd net voor je neus wegrijdt. Heerlijk, dat OV.

scriptiebegeleider-Quirine

Quirine

Student communicatie en media aan de EUR

Deel deze post!

Questions?

Check out our FAQ here first to find your answer. Can’t find your question?
Complete the form below and we will contact you!

Do you have questions about the information on our website, one of the business units, our products and services, or the possibilities to collaborate with Slim Academy? Check out our FAQ here. Can’t find your question? Then, contact us by filling in this form. You can also contact us through Whatsapp.