Studeren kan tegenwoordig veel makkelijker zijn.

Studeren kan soms stressvol zijn, vooral wanneer deadlines dichterbij komen en je moet duiken in je studieboeken. Gelukkig leven we in een periode waarin er super veel tools en technieken zijn om het leerproces makkelijker te maken. Voor bijna alle problemen heb je wel iets, Of je nou moeite hebt met plannen, concentratieproblemen hebt, of efficiënter wilt studeren. Hieronder een overzicht van handige middelen om je studie makkelijker te maken.

1. Planning Tools

Een planning geeft structuur en is daarom van groot belang. Hier zijn apps die je kunnen helpen bij het plannen:

– Todoist: Jij denkt nu natuurlijk dat er een spelfout is gemaakt, maar dat is niet zo. Deze app heet Todoist en met Todoist kun je taken opstellen, deadlines instellen en prioriteiten aangeven.

– Trello: Dit visuele planning hulpmiddel gebruikt borden en kaarten om projecten en taken te organiseren. Perfect voor groepsprojecten of het splitsen van je studie in verschillende onderdelen.

– Google Calendar: Een klassieker voor tijdbeheer. Plan niet alleen je lessen en deadlines, maar stel ook herinneringen in voor studiemomenten of pauzes.

2. Flashcard Tools

Je leert het best door dingen continu te herhalen, dit doen de meesten door middel van Flash Cards, kaarten waarop je aan de ene kant een vraag zet en de andere kant het antwoord van die vraag. Maak jij nog flashcards op papier? Nu kan je het ook met deze apps doen!

– Anki: Deze app maakt gebruik van gespreide herhaling (spaced repetition), waardoor je moeilijke kaarten vaker te zien krijgt en de makkelijkere wat minder. Dit helpt om op een slimme manier te leren en je geheugen te trainen.

– Quizlet: Met Quizlet kun je digitale flashcards maken, die je overal kunt oefenen. De app biedt ook speelse functies zoals quizzen en spellen om het leren interactief te maken.

– Slim Academy: Wij hebben ook flashcards! Als jij Bedrijfskunde of Psychologie volgt dan heb je geluk, want dan kan je op onze eigen website oefenen met flashcards. Ga dan naar: https://slimacademy.nl/flashcards

3. Notitie Tools

Notities kunnen je leven redden op sommige momenten, daarom is het noodzakelijk dat je ook beschikt over goede notities. Schrijven met een pen is niet voor iedereen met onze digitale generatie, dus kan je deze apps gebruiken:

– Evernote: Hiermee kun je niet alleen tekst notities maken, maar ook afbeeldingen, audio-opnamen en bijlagen toevoegen. Evernote synchroniseert je notities over apparaten, zodat je altijd toegang hebt tot je notities.

– Microsoft OneNote: Deze gratis app is een geweldig hulpmiddel voor studenten. Het werkt als een digitaal notitieboek waarin je secties kunt aanmaken voor verschillende vakken en onderwerpen. Bovendien kun je met handgeschreven aantekeningen of tekeningen maken, ideaal voor schetsen of formules.

4. Blokkade Tools

We kennen het allemaal: even een minuutje scrollen op social media, en voor je het weet ben je een uur of zelfs een paar uur verder. Om afleidingen te voorkomen en je concentratie te behouden, zijn er apps die je toegang tot verleidelijke apps tijdelijk blokkeren.

– Forest: Met Forest plant je virtuele bomen die blijven groeien zolang jij geconcentreerd blijft. Verlaat je de app, dan stopt de groei van de boom. Dit speelse element maakt het makkelijker om je aan je studie te houden.

– Focus@Will: Deze tool combineert muziek en wetenschap om de productiviteit te verhogen. De app biedt achtergrondmuziek die speciaal is ontworpen om je hersenen in een ‘focusmodus’ te brengen.

5. Mindmapping Tools

Mindmapping is een hele handige techniek om complexere onderwerpen te ontleden. Het is uiterst geschikt om te gebruiken voor brainstormsessies. Het helpt om verbanden te leggen tussen verschillende concepten en maakt het makkelijker om grote hoeveelheden informatie te onthouden. Echter heeft niet iedereen continu papier bij zich om te gebruiken voor een mindmap, dus bestaan deze apps:

– XMind: Een tool voor het maken van gedetailleerde mindmaps. Het helpt je om ideeën te ordenen, en werkt goed voor brainstormsessies of het organiseren van notities.

– MindMeister: Deze online mindmap tool maakt het mogelijk om samen te werken met anderen, ideaal voor groepsprojecten of gezamenlijke studiemomenten.

6. Slim Academy app

Uiteraard is onze app ook een goede manier om waar en wanneer je maar wilt te oefenen met je studiemateriaal. Hier kan je al jouw samenvattingen doorlezen en oefenen met vragen. Download de app nu via de app store of via de playstore. We zijn altijd bezig de app verder te ontwikkelen en er komen regelmatig nieuwe functies bij die jouw manier van studeren weer wat makkelijker maken.

Door het slim inzetten van Technologie en studiehulpmiddelen kan je ervoor zorgen dat je studietijd wat makkelijker verloopt. En wie houdt nou niet van efficiëntie? Natuurlijk werkt niet elke tool voor iedereen net zo goed, maar het is een kwestie van testen om jouw optimale manier van studeren te vinden. Een bouwvakker vindt wellicht de ene schroevendraaier slechter dan de ander, maar beiden schroevendraaiers hebben dezelfde functie. Daarmee willen we zeggen dat je met trial en error vast tools kan vinden om jouw studietijd makkelijker te maken. Dus probeer vooral dingen uit! Experimenteer!

Deel deze post!

Questions?

Check out our FAQ here first to find your answer. Can’t find your question?
Complete the form below and we will contact you!

Do you have questions about the information on our website, one of the business units, our products and services, or the possibilities to collaborate with Slim Academy? Check out our FAQ here. Can’t find your question? Then, contact us by filling in this form. You can also contact us through Whatsapp.