De ideale CV opstellen?

CV opstellen afbeelding

Nu je je studie (bijna) hebt afgerond is de volgende stap: solliciteren. Het opstellen van je cv is niet een klusje dat je binnen een paar minuten klaart. De bedoeling is dat je je met dit document zo goed mogelijk onderscheidt van de rest. Opvallen is het toverwoord en dat doe je door een ideaal cv te creëren. Je begint het schrijven van je curriculum vitae aan de hand van een cv template. De volgende tips helpen je op weg om uitgenodigd te worden voor dat eerste gesprek.

Overzichtelijke indeling

Een ideaal cv is kort en overzichtelijk. Je zorgt ervoor dat je relevante informatie deelt met toekomstige werkgevers en dat je niet meer schrijft dan nodig is. Recruiters hebben maar een paar seconden de tijd om jouw levensloop door te nemen, dus een overzichtelijk document met een goede volgorde werken in je voordeel. Over het algemeen ziet een cv er als volgt uit!

  • Je personalia

  • Kort persoonlijk profiel

  • Je opleidingen en cursussen

  • Je werkervaring

  • Je vaardigheden en eigenschappen

  • Overige onderdelen zoals talenkennis, hobby’s en interesses

Je persoonlijke gegevens

Elk cv bevat natuurlijk gegevens over wie je bent. Je naam, je adres en je contactgegevens. Wil je een foto toevoegen? Kies dan voor eentje waar je glimlachend en representatief op staat.

Persoonlijk profiel: vertel kort over jezelf

Vaak bevat een curriculum vitae een aantal zinnen waarin je iets vertelt over jezelf, wat je ambities zijn en waarom jij een geschikte kandidaat bent. Dit korte tekstje moet de lezer prikkelen om verder te willen lezen.

Studie, cursussen en trainingen

Beschrijf kort wat en waar je hebt gestudeerd en of je je diploma hebt behaald. Heb je daarnaast nog cursussen en trainingen gevolgd? Noteer deze dan ook.

Laat je werkervaring zien

Een van de belangrijkste onderdelen van een goed cv is je werkervaring. Schrijf als eerste je meest recente baan op en werk zo terug in de tijd. Om een nog beter beeld te geven van je kunnen, leg je per functie uit wat je precies hebt gedaan. Let wel op dat je het beknopt houdt en geen ellenlange verhalen schrijft. Weinig werkervaring? Ook bijbaantjes en andere relevante werkgerelateerde activiteiten tellen als werkervaring.

Som je sterke kanten op

In de onderdelen ‘Vaardigheden’ en ‘Eigenschappen’ laat je zien wat je sterke kanten en goede eigenschappen zijn. Probeer zo goed mogelijk in te spelen op de eisen uit de vacaturetekst. Zoeken ze iemand die goed kan omgaan met leveranciers? Schrijf dan op dat je over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt. Ook hier geldt: maak er geen verhalen van, maar gebruik zo’n vier tot zes steekwoorden per categorie.

Waar ben je nog meer goed in?

Spreek je goed Duits? Heb je jarenlange schaakervaring? Of speel je fervent volleybal? Je talenkennis, hobby’s en interesses zijn het minst belangrijk om te vermelden en vormen een goede afsluiter van je cv.

Met bovenstaande tips voor het ideale cv heb jij een gouden ticket in handen voor het bemachtigen van die allereerste baan!

Deel deze post!

Recent Posts

Vragen?

Check eerst onze FAQ om zo snel mogelijk antwoord te krijgen op je vraag!
Staat je vraag er niet bij? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact me je op!

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op onze website, één van de bedrijfsonderdelen, onze producten en diensten, of de mogelijkheden om samen te werken met Slim Academy? Check dan eerst hier onze FAQ! Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons door dit formulier in te vullen. Je kunt ons ook bellen via 010 214 32 45.