De festivals die je dit jaar echt niet mag missen!

festivals-afbeelding

Festival Season, probably een favoriet onder velen. Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel festivals. Welke moet je kiezen?! Van Defqon tot Milkshake, wij hebben er een aantal tussenuit gehaald om jou alvast te inspireren! Weet jij al welk terrein je af gaat..?

Voor deze editie hebben we zestien festivals kort voor je beschreven. In de alfabetische volgorde komen de volgende must-been-there festivals voorbij:

 1. Appelpop
 2. Awakenings Festival
 3. Blijdorp Festival
 4. Dancetour
 5. Defqon
 6. Draaimolen Festival
 7. Dreamfields
 8. LatinVillage
 9. Milkshake
 10. Mysteryland
 11. Mystic Garden Festival
 12. Pinkpop
 13. Pussylounge
 14. Solar
 15. Tiktak Festival
 16. Vunzige deuntjes

festivals-afbeelding

Appelpop

Laten we goed beginnen met dit gratis festival. Alhoewel, beginnen? Voor velen is Appelpop de afsluiter van het festivalseizoen. Dit komt doordat het elk jaar in de tweede week van september plaatsvindt. Dit jaar zal het festival vrijdag 13 september en zaterdag 14 september op de Waalkade in Tiel zijn 28e editie houden. De eerste acts van 2019 zijn al bekend gemaakt met onder andere toppers als Kraantje Pappie, Racoon en Nielson. Appelpop staat bekend om muziek uit de top van de Nederlandse muziekindustrie, kwaliteit uit het popzalen-circuit, internationale acts en regionaal talent.

Awakenings Festival

Awakenings is hét grootste outdoor techno festival van de wereld! Binnen twee dagen spelen meer dan 100 techno DJ’s hun beste muziek voor de ruim 80.000 bezoekers. De minimumleeftijd is 18 jaar oud en je kan twee dagen lang van 12 uur tot 11 uur ‘s avonds een dansje wagen. Het terrein is Recreatiegebied Spaarnwoude in Amsterdam. Helaas zal je hier wel tickets voor moeten halen. De ticketprijs ligt tussen de 59 en 119 euro, afhankelijk van de dagen dat je gaat. Met onder andere Fjaak, Charlotte de Witte en I hate models in de line-up is dit echt een favoriet van techno liefhebbers. Ben jij er 29 & 30 juni bij?

Blijdorp Festival

Waar het bij het festival van Blijdorp om draait is het samenbrengen van ‘music, art & happiness’. 10 augustus gaat de 6e zomer editie van start. Informatie van artiesten, kaartverkoop en dergelijke is nog niet bekend, extra spannend nu nog! Wat dit festival zo bijzonder maakt, is het doel om het meest duurzame muziekfestival van Rotterdam worden.

Dancetour

Om weer even terug te denken aan ons studentenbudget, is dancetour gelukkig gratis! Nog een voordeel, je hoeft sowieso niet het halve land door om erheen te gaan. Dancetour komt het aankomende seizoen namelijk langs de steden Arnhem, Breda, Doetinchem, Dordrecht, Goes, Lelystad en Tilburg. De muziek gaat om dance in de breedste zin: van urban, eclectisch tot progressive en freestyle. Benieuwd wanneer ze bij jou in de buurt zijn? Check het hier!

Defqon

In het laatste weekend van Juni is het tijd voor de 17e editie van Defqon. Dit weekend festival is ook wel het moederland van de hardere muziek stijlen. Met rond de 160.000 bezoekers per dag en 11 verschillende podia is dit festival echt ontzettend groot. Dit zal allemaal plaatsvinden op het evenemententerrein in Biddinghuizen. Met het thema ‘one tribe’ dit jaar beloofd het weer groots te worden. Wij zijn nu al benieuwd naar de befaamde eindshow! En ohja, de leeftijd is hier wel weer boven de 18 jaar oud!

Draaimolen Festival

Dit is een vrij nieuw techno festival en vindt dit jaar plaats op 14 september. De tickets zijn vanaf nu al beschikbaar vanaf 50,90 euro. Ook hier is de minimum leeftijd 18. Ben jij klaar om los te gaan op de muziek? Of optimaal te genieten van de nieuwe omgeving, namelijk het MOB complex? Dit is een bos in Tilburg wat 14 september gevuld is met kunst, unieke stage designs en prachtige muziek. Let’s get lost in the woods!  

Dreamfields

Zet 6 juli maar alvast bezet in je agenda! Een favoriet festival naar eigen mening is toch echt Dreamfields. Geniet van de beste DJ’s van verschillende stijlen als urban, house en hardstyle. En dat allemaal op 1 festival! Een kaartje kost rond de 53 euro en de leeftijd is wederom 18+. Dit festival maakt zijn naam waar. Er lopen vele entertainers rond en de verschillende stages zijn écht ongelooflijk! Op het terrein in Lathum, vlakbij Zevenaar, is er veel te beleven. Loop naar de stage die jou aanspreekt en spring ondertussen eens in een photobooth. Alles kan, leef je droom! De locatie aan het water, de verschillende stijlen muziek en de gezellige mensen. Dit festival is echt compleet.

festivals-afbeelding

LatinVillage

Voordat we naar school gaan kunnen we de 17e en 18e van augustus nog even genieten van LatinVillage. Beide dagen zal het festival plaatsvinden tussen 1 uur ‘s middags en 11 uur ‘s avonds in Velsen. De muziek varieert tussen Salsa en Latinhouse en wordt verspreid over meerdere stages. Als we de foto’s van de website mogen geloven is het er super tof! Voor 1 dag betaal je 53,75 per ticket. Ga jij dit jaar?

Milkshake

27 & 28 juli vindt in het Westerpark van Amsterdam dit liefdes festival plaats. Ze accepteren alle soorten van liefde en iedereen kan er zichzelf zijn. Persoonlijk vind ik dit echt een oprecht leuk concept in de festivalbranche. Natuurlijk vertegenwoordigt dit festival vooral ‘the LGBT community’, maar als hetero is het er ook enorm gezellig heb ik ondernomen. Puur omdat iedereen wordt geaccepteerd en dat is prachtig! Om een sfeerimpressie te geven kan je de aftermovie van 2018 bekijken. Leuk om een keer mee te maken toch? Weer eens wat anders dan de meeste zomerfeesten!

Mysteryland

Voor de echte liefhebbers van de hardere muziekstijlen, is het 3 dagen vol genieten op Mysteryland. 23, 24 en 25 augustus dit jaar wordt het Haarlemmermeer bij Amsterdam weer omgetoverd tot prachtig festivalterrein. Meer dan 300 artiesten zullen zich laten horen vanaf de 16 verschillende stages! Het leuke aan Mysteryland is, dat er naast de hardere stijlen bijvoorbeeld ook techno en vunzige deuntjes gedraaid wordt. Leuk voor de afwisseling toch? Die-hard 3 dagen feesten? Geen probleem! Mysteryland heeft een speciale camping voor het festival. Geen bob nodig dus.

Mystic Garden Festival

Wauw, alleen deze website al! Dit voelt aan als één groot, gezellig feest. 15 juni zal Mystic Garden haar festival poorten openen in Amsterdam. Van 12 uur ‘s middags tot 11 uur ‘s avonds kan jij rondfladderen door het prachtige Sloterpark. Het festival tovert het Sloterpark om tot een magische bestemming voor danceliefhebbers. De tickets zijn rond de 45,- per stuk. Het is een festival die maar 1 dag zal plaats vinden! Dus ben je geïnteresseerd? Zorg dat zeker dat je die specifieke datum vrij hebt! De recensies zijn veelbelovend! Ik ga er dit jaar zeker een dansje wagen!

Pinkpop

Een week voor Mystic Garden Festival, vindt het hele week Pinkpop plaats. En niet zomaar een editie, een gouden jubileum! In 2019 zal Pinkpop haar 50e verjaardag vieren. Dit popfestival is mega bekend, doordat het ook al zo lang bestaat! Verdeeld over 5 podia en 3 dagen zullen er meer dan 50 acts optreden. Uniek bij dit festival is de lage leeftijdsgrens, namelijk 12 jaar! Je vrienden van 17 kunnen dit keer dus ook gezellig mee. Leuk weetje: Het festival vindt plaats op een oude renbaan, namelijk Megaland in Landgraaf.

Pussylounge

Uit eigen ervaring kan ik spreken dat dit vorig jaar echt een top festival was. Het was ontzettend gezellig, vooral rond het zwembad! Door de hitte was dit een gouden greep voor Pussylounge. Een groot zwembad met opzwepende muziek maakte het publiek echt los waardoor het ontzettend gezellig was. Wat glitters op je wang laten zetten en je was Pussylounge-proof! Ook dit festival vindt dit jaar plaats op 9 juni. Wat kies jij? Pinkpop of Pussylounge?

Solar

1,2,3 én 4 augustus is het tijd voor dit ontzettend creatieve techno festival! Dit jaar draait het om het thema ‘a story to tell’. Ze bestaan dit jaar 15 jaar. 15 jaar aan creativiteit, feest, muziek en vriendschappen. Solar is er om te beleven. Scroll op de website van Solar eens naar beneden, om de foto’s van vorig jaar in te zien. Dit zegt toch al genoeg? Je MOET er dit jaar bij zijn!

Tiktak Festival

2019 brengt ook iets nieuws met zich mee, namelijk het eerste eigen festival van Tiktak! Tiktak is bekend van NYE in verschillende steden, waaronder Rotterdam. 21 September gaat het op het Rotterdamse Lloydplein allemaal van start. Wij zijn benieuwd, jij ook? Want zoals Tiktak zelf vermeld: ‘Bereid je voor op craziness, zoals je van #TIKTAK gewend bent.’

Vunzige deuntjes

Last but not least hebben we het festival van vunzige deuntjes voor je toegevoegd. De line-up is nog niet bekend, maar we kunnen er wel een aantal raden toch? Zij staan bekend om de dancemuziek. We ontsnappen met z’n allen naar het Amsterdamse bos om daar een dansje te wagen. Bezoek jij dit festival op 20 juli?

Meer festivals?

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke festivals in ons prille landje. Dit waren er 16 die we eruit hebben gehaald. Zou je graag nog een lijstje van ons willen ontvangen met festivals die je niet mag missen? Laat het ons weten via Instagram of Facebook en wie weet schrijven we nog een lijstje met festivals voor je, want zo lief zijn we ;p. En ohja, dans er op los dit seizoen, de festivals beloven legendarisch te worden!

Deel deze post!

Questions?

Then first, check out our FAQ here to find your answer as soon as possible! Can’t find your question?
Complete the form below and we will contact you!

Do you have questions about the information on our website, one of the business units, our products and services, or the possibilities to collaborate with Slim Academy? Then first, check out our FAQ here. Can’t find your question? Then, contact us by filling in this form. You can also contact us through Whatsapp.