Wil jij binnenkort Engels lesgeven in China?

lesgeven-afbeelding

Heb je een tussenjaar of ben je al klaar met je studie? Zou je willen reizen, maar ook geld verdienen, of wil je er gewoon even tussenuit? Wellicht hebben wij de perfecte oplossing voor jou, namelijk Engels lesgeven in China! De voordelen zijn gigantisch. Benieuwd geworden? Neem dan zeker de tijd om dit artikel aandachtig door te lezen. I promise it won’t be long :).

 1. Wat houdt het in?
 2. De procedure
 3. De voordelen/ goede redenen
 4. In heb interesse, en nu?

Wat houdt het in?

Klaar voor een nieuw avontuur? Goed, want bij deze bieden wij jou aan om les te geven in het engels. Niet zomaar lesgeven, maar aan de schoolkinderen in China! Dit wordt allemaal waargemaakt door Teach journey. Dit bedrijf is in 2016 opgezet door Daniel en Sander. De twee ambitieuze mannen zagen een kans om avontuurlijke volwassenen te koppelen aan scholen in China. Al meer dan 130 avonturiers gingen jou voor! Maak je geen zorgen, ze plaatsen je alleen bij betrouwbare, stabiele en groeiende scholen. Dat is hun nummer één prioriteit. Ze bezitten op dit moment een netwerk met 25 scholen door heel China. De organisatie begeleid jou van begin tot eind. Wil je weten hoe hun procedure precies in zijn werking gaat? Dit leggen wij jou in dit artikel haarfijn uit!

De procedure

Voordat je daadwerkelijk in China voor de klas engels lesgeeft, dien je een aantal stappen te doorgaan. Doorga je de procedure, dan weet je zeker dat je het wilt. De stappen nemen we nu met je door.

 1. Het formulier invullen om je aan te melden. Hierin zal de basisinformatie van jou duidelijk worden. Het formulier kan je via deze link invullen.
 2. Binnen 48 uur zoekt Tech Journey contact op met jou. Ze zullen jou om wat extra informatie vragen. Daarnaast vragen ze jou om een introductievideo van jezelf te maken. De video is belangrijk, want scholen krijgen dan een goed beeld over hoe jij bent als persoon.
 3. Teach Journey gaat nu voor jou aan de slag. Zij gaan op zoek naar scholen die waarschijnlijk goed met jou matchen. De doorgegeven informatie en introductievideo zal naar hen worden doorgestuurd.
 4. Vanuit Teach Journey krijg je informatie over een komend interview. Je zal een lijstje ontvangen met do’s en don’ts. Ze zorgen ervoor dat jij optimaal voorbereid bent voor het interview.
 5. Wanneer een school interesse in jou toont, zorgt Teach Journey ervoor dat er een interview wordt gepland tussen jou en de school. Tijdens het interview heb je de kans om de school te leren kennen. Ook krijg je de mogelijkheid om al je vragen te stellen.
 6. Zijn jij en de school allebei positief na het gesprek? Het contract wordt dan snel naar jou verstuurd om te ondertekenen. Heb je je handtekening gezet? Well, congratulations! Je bent nu een officiële docent voor de engels lessen bij de school in China!
 7. China staat bekend op de strenge visa procedure. Je zal een lijst ontvangen waarop je alle stappen vindt. Deze dien je te volgen voordat én nadat je in China binnen gaat.
 8. Voordat je naar China gaat, ontvang je ook een lijst met dingen die geregeld moeten worden. Door deze stappen te volgen kan je zonder zorgen beginnen aan jouw avontuur van engels lesgeven. Daarnaast gaat de school en/of organisatie voor jou op zoek naar een geschikte accomodatie.
 9. Als je in China aangekomen bent, wordt je opgehaald door een medewerker van de school. Je wordt naar de accommodatie gebracht, zodat je goed kan uitrusten. In de dagen erna ontvang je een kaart om gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer. Op deze manier kan je de stad leren kennen.
 10. Nadat je gewend bent, zal een medewerker van de school je helpen met een aantal belangrijke zaken. Denk hierbij aan een rekening openen en een chinees telefoonnummer regelen.
 11. Je bent helemaal klaar voor jouw avontuur als docent in China! Je eerste dag lesgeven zal spoedig beginnen. Voor nodige vragen is Teach Journey altijd bereikbaar!

De voordelen/ goede redenen

Klinkt allemaal top, vind je niet? Ik kan het zelfs nog leuker voor je maken! Aan deze reis zitten namelijk vele voordelen. Denk bijvoorbeeld eens aan de schoolvakanties. Jij hebt deze vakantie ook, waardoor je heel China kan ontdekken! De andere voordelen op een rijtje:

 • Je kan jezelf goed ontwikkelen als persoon, doordat je zelfstandig te werk gaat en jezelf dus beter leert kennen.
 • Het is een dankbare baan. Het genot van de kinderen in jouw klas hebben ze te danken aan jouw inzet. De kinderen en hun ouders zijn je erg dankbaar. Je helpt mensen!
 • Het is een echt avontuur. Je vliegt op je eigen initiatief naar de andere kant van de wereld. Daar leer je nieuwe vrienden kennen, nieuw eten en een hele nieuwe cultuur. Alleen het cultuurverschil ervaren is het reizen al waard.
 • Mocht je terugkomen in Nederland, is het een prachtige toevoeging op je CV. Het laat zien dat je jezelf graag ontwikkeld, onafhankelijk en avontuurlijk bent. Een jaar lesgeven in China staat erg professioneel.
 • Het salaris is erg goed! Na het betalen van de vaste kosten en het eten, houd je nog genoeg over om dingen te ondernemen, of te kopen. No money trouble, yay!
 • Je kan beginnen wanneer je wilt! Ze nemen docenten elk mogelijke dag aan. Neem je tijd (of juist niet) en maak de juiste beslissing door te gaan wanneer jij er klaar voor bent!

lesgeven-afbeelding

Ik heb interesse, en nu? 

Heeft dit artikel jou op een fantastisch idee gebracht? Wacht niet langer en neem nu contact op via klantenservice@slimacademy.nl voor meer informatie, of schrijf je gelijk in via Teach Journey. Veel plezier bij jouw komende baan als docent in China!

Deel deze post!

Questions?

Then first, check out our FAQ here to find your answer as soon as possible! Can’t find your question?
Complete the form below and we will contact you!

Do you have questions about the information on our website, one of the business units, our products and services, or the possibilities to collaborate with Slim Academy? Then first, check out our FAQ here. Can’t find your question? Then, contact us by filling in this form. You can also contact us through Whatsapp.