De beste samenvattingen voor Erasmus Universiteit Geneeskunde.

Bij EUGK heb je blokken van 5 à 6 weken. De blokken zijn verdeeld over semesters (1A, 1B, 1C etc.) die ongeveer over hetzelfde onderwerp gaan. Het onderwijs is klassiek, met hoorcolleges, vaardigheidsonderwijs en zelfstudieopdrachten. Er zijn dus redelijk veel onderwijsvormen. Daarnaast heb je ook een jaarlijkse bachelor integratietoets, gefocust op klinisch redeneren. De werkdruk is hoog en er is veel studiestof. EUR studenten zijn ambitieus en doen vaak veel naast de studie.

Bekijk ons aanbod

Welke samenvattingen bieden wij aan en wanneer kun je deze verwachten?

Met de samenvattingen van Slim Academy krijg je een overzicht van alle verschillende onderwijsvormen dus er is voor ieder wat wils. Daarnaast bevat de wrap-up een compacte samenvatting van de literatuur en HCs zodat je nog een keer kan controleren of je alles begrepen hebt. De boekjes zijn ingedeeld per week en bevatten een Slim samengevat en Slimme tip! De Slimbuddy geeft verder nog uitleg bij oude tentamens, zodat de student genoeg oefenmateriaal heeft. Hier vind je een overzicht van alle type samenvattingen!

Bekijk ons aanbod

Studiehulp

Wat houd het in?

Wanneer?

SlimBuddy

De slimbuddy is een samenvatting waarin vragen van oude tentamens worden uitgelegd op basis van de leerstof van dit Thema.

Begin van het blok

Zelfstudieopdrachten

Deze samenvatting behandelt alle zelfstudieopdrachten. Ideaal om al je werkgroepen en opdrachten voor te bereiden.

Begin van het blok

Hoorcolleges

Alle relevante tentamenstof uit de hoorcolleges.

2 weken voor het tentamen

Vaardigheidsonderwijs

Alle relevante studiestof uit het vaardigheidsonderwijs.

2 weken voor het tentamen

Wrap-Up

De wrap-up is een compacte samenvatting van alle hoorcolleges. Wil jij nog even alle kernpunten en belangrijke begrippen doorlezen, dan is de wrap-up perfect!

2 weken voor het tentamen

Waarom Slim Academy samenvattingen?

Hoe studeer je met de samenvattingen?

Wanneer je met het volledige Slim Academy samenvattingen pakket studeert, ontvang je ieder blok alle geüpdatet boekjes van dit collegejaar met daarin onder andere extra oefenvragen en samengevatte gastcolleges. Ook ontvang je de slimbuddy waarin de tentamens van afgelopen jaren, inclusief de tentamens van vorig jaar, staan uitgelegd. Super handig dus ter voorbereiding van je tentamens. Daarnaast ontvang je aan het begin van het blok de hoorcollege- en vaardigheidsonderwijsboekjes van vorig jaar, zodat je meteen kan beginnen met studeren en goed voorbereid naar de lessen gaat.

Tijdens het studeren voor een vak zijn de hoorcollegesamenvattingen en de vaardigheidsonderwijssamenvattingen de basis. Daarnaast is het belangrijk dat je alle onderdelen uit de Wrap-up samenvatting van de verplichte literatuur bestudeerd voor een beter begrip, omdat het extra informatie biedt. Oefenen is de sleutel tot een goed cijfer voor elk examen. Om je goed voor te bereiden op het tentamen is het van belang dat je veel oefenvragen maakt. Zo kun je jezelf testen op je verworven kennis van afgelopen periode. Op deze manier kun je beter de vragen van het examen beantwoorden. Je kunt oefenen d.m.v. de uitleg van alle oude tentamens en herkansingen in het SlimBuddy boekje, en de antwoorden en uitleg van de zelfstudieopdrachten in het ZO boekje.

Bekijk hier een voorbeeldsamenvatting.

Benieuwd naar onze samenvattingen? Je vindt hier een voorbeeldsamenvatting van EUR Geneeskunde B1- 1A1 Hoorcolleges. Hierin hebben we de eerste drie casussen opgenomen. De overige casussen vind je in de volledige samenvatting in onze webshop.

Bekijk de voorbeeldsamenvatting
 • H1.4: Introductie & algemeen bouwplan gezonde mens

 • H1.5: Algemeen bouwplan cellen en organen

 • H1.6: Van DNA via RNA naar eiwit

 • H1.7: Komen tot de kern van de zaak

 • H1.8: Eiwitstructuur en enzymwerking

 • H2.1: Introductie in de medische ethiek

 • H2.2: Mitochondriën en energiehuishouding

Waar vind je de supplementen?

Soms wordt er na het uitbrengen van een samenvatting nieuwe, verplichte stof bekend gemaakt. Ook komt het voor dat er nog hoorcolleges of werkgroepen na de verzending plaatsvinden. Wij maken gratis supplementen die deze extra stof bevatten! Je krijgt een mailtje zodra dit supplement gepubliceerd is.

Check deze video over hoe je deze supplementen kunt vinden.

Krijg nu 1 maand gratis met de code ‘STARTSLIM’

All-In Abonnement, de voordeligste manier om te studeren.

Met een Slim Academy abonnement ben jij altijd verzekerd van de beste aanbieding. Je krijgt altijd alle samenvattingen als eerste, automatisch, thuisbezorgd en digitaal in de app. Zo hoef jij je nooit druk te maken of je de samenvattingen wel op tijd binnen krijgt.

 • De meest voordelige optie; je bespaart tot wel 60% op jouw samenvattingen

 • Ontvang alle geprinte en digitale samenvattingen als eerste

 • Alle samenvattingen automatisch verzonden zonder extra verzendkosten

Check het aanbod

Join jouw mede-geneeskundestudenten van de Erasmus Universiteit!

Studenten die starten met de studie Geneeskunde in Rotterdam vinden het vaak uitdagend om de diepgang te bepalen van de stof die je zult moeten leren voor het tentamen. Maar maak je geen zorgen, wij schrijven onze samenvattingen met als doel je door de vakken heen te helpen. Meerdere topstudenten, die recent het vak hebben gevolgd, hebben hun expertise gedeeld en aan de samenvatting gewerkt, om je te helpen met de dingen waar de meeste studenten mee worstelen bij Geneeskunde.

Wij maken voor ieder jaar een WhatsApp-groep aan waarin jij samen met jouw mede-studenten, en met onze auteurs, in gesprek kan gaan over de studie en het studeren. Verder delen wij in deze App-groepen o.a. ook nog supplementen, extra oefenopdrachten en tentamentips. Tot snel in onze App-groep!

 • WhatsApp met andere studenten en onze studie-experts

 • Krijg gratis alle voorbeeldsamenvattingen van jouw studie

 • Krijg gratis toegang tot extra oefenexamens

 • Profiteer als eerste van nieuwe kortingen en acties

Join de gratis community

Wat zeggen onze Geneeskunde klanten?

“Mega chill om alles nog eens goed en beknopt uitgelegd te krijgen. Raad de samenvattingen heel erg aan! Duidelijke plaatjes en precies afgestemd op jouw leerstof. Ook erg fijn dat er oefenvragen aan het eind van de samenvattingen zitten, zodat je je kennis gelijk kan oefenen.”

Lisanne

“Als eerstejaars geneeskunde studente schrik je aan het begin van al het stof. Ik vond het moeilijk om een rode draad te vinden en Slimacadamy heeft mij daarbij geholpen. Met hele handige samenvattingen van de literatuur en de hoorcolleges. Erg aan te raden :)”

Elâ

“De slim studeren boekjes bevatten alle nodige info voor het goed studeren voor tentamens. Het helpt om hiermee je hoorcolleges, VO’s en ZO’s te volgen. Alles staat kort en duidelijk uitgelegd waardoor je gelijk een goed overzicht hebt van de te leren tentamenstof.”

Lot

Slim Academy is trotse partner van de MFVR

Tijdens je studententijd zal je ontdekken dat er meer is dan alleen studeren. In dat geval zit je bij de MFVR goed. Als faculteitsvereniging organiseert de MFVR veel activiteiten waaronder bijvoorbeeld het Eerstejaarsweekend, een studie- en wintersportreis, workshops, carrière- en meeloopdagen en natuurlijk borrels en feesten. Als lid kun je deelnemen aan alle activiteiten. Daarnaast is het mogelijk om je organisatietalenten te ontplooien in één van de vele commissies van de MFVR. Bovendien is de MFVR nauw betrokken bij de verbetering van het onderwijs. Zij behartigt de belangen van alle studenten en werkt zo mee aan de ontwikkeling van het onderwijs. Met andere woorden: de MFVR vormt de schakel tussen de student en de faculteit. Als lid van de MFVR krijg je extra korting op de Slim Academy samenvattingen voor EUR Geneeskunde. 

Om lid te worden van de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam kun je je hier inschrijven.

Word lid van de MFVR

Fleur Rijkhoff

Studiemanager Geneeskunde

Hi! Ik ben Fleur en ik heb afgelopen zomer mijn Bachelor Geneeskunde behaald in Amsterdam. Op dit moment zit ik in mijn wachttijd voor de coschappen en werk in met veel plezier bij Slim Academy. Ik ben bij Slim Academy begonnen als Studieheld en sinds augustus ben ik Studiemanager Geneeskunde van onder andere de Erasmus Universiteit.

Het team

De meest gemotiveerde studenten van het jaar. We hebben B1 tot en met co-assistenten in dienst, zelfs soms even een basisarts die dingen controleert of schrijft.

 • 15 studie-helden

 • 3 inhoudelijke controleurs

 • 2 ambassadeurs

 • 1 spellings-checker

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer via f.rijkhoff@slimacademy.nl